Uitleg reserveren

In verband met de maatregelen rondom het coranavirus is er slechts een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar. Wil je een film bijwonen dan is het noodzakelijk dat je één of meerdere zitplaatsen reserveert. Zonder reservering word je niet toegelaten. Hieronder wordt uitgelegd hoe je kaarten kunt reserveren.

Stap 1: Ga naar het reserveringspagina van de website

Er zijn meerdere opties om terecht te komen bij het onderdeel van de website waar je kaarten kunt reserveren:

  • Optie 1: ga naar de website (cinemaclubdongen.nl) en klik linksboven op “Programma”. Klik op een film zodat de achtergrond informatie met betrekking tot de film wordt geopend. In het midden van het scherm (rechts van het affiche van de film) staat een blauw gekleurd vlak met daarin de tekst “Reserveer hier een kaartje”. Klik op deze tekst. 
  • Optie 2: ga naar de website (cinemaclubdongen.nl) en klik rechtsboven op “Reserveren”. Kies dan de eerste optie, namelijk “Reserveren”. 

Stap 2: Reserveer toegangsplaatsen

Na de keuze voor 1 van bovenstaande opties, kom je automatisch uit bij het onderdeel waar je daadwerkelijk toegangsplaatsen kunt reserveren.  Je kunt reserveren vanaf 10 dagen voor vertoning van de film tot een half uur voorafgaande aan de film.

In onderstaand voorbeeld is te zien dat reserveren voor de film ‘Judy’ mogelijk is; klik op ‘Reserveer nu’ om een reservering te maken. Voor de films ‘Parasite’ en ‘1917’ is – in onderstaand voorbeeld – reserveren op dit moment nog niet mogelijk, want de link met ‘Reserveer nu’ is nog niet opgenomen. Deze link wordt pas zichtbaar 10 dagen voor vertoning van de film.

Om te reserveren druk je op de link “Reserveer nu”. 

Je moet nu inloggen met een e-mail adres en wachtwoord. Let op: bezoekers die nieuw zijn, moeten eerst een wachtwoord aanmaken (onderaan deze pagina is een toelichting opgenomen hoe dit werkt; dus even naar beneden scrollen voor meer info). Zodra je over een wachtwoord beschikt, kun je verder met onderstaande.

Voer je e-mailadres en het zelf gekozen wachtwoord in. Klik desgewenst het vakje ‘Onthoud mij’ aan (dan hoeft u de volgende keer niet weer in te loggen). Druk vervolgens op ‘Inloggen’.

Geef aan hoeveel stoelen u wilt reserveren, door het aantal van ‘0’ te verhogen naar het gewenste aantal.

Stel dat je 2 stoelen wilt reserveren, een voor jezelf en een voor je partner. Je zet het aantal op 2 en er verschijnen velden voor het invullen van voor- en achternaam. Sla de reservering vervolgens op door op de knop ‘reserveer nu’  te klikken. Let op: als je meerde kaartjes reserveert, word je gezien als een gezin, m.a.w. je komt in de zaal naast elkaar te zitten.

Vervolgens ontvang je een e-mail in je mailbox (behorend bij het opgegeven mailadres), met de bevestiging van de reservering.

Optioneel: (Gedeeltelijk) annuleren van gereserveerde stoelen

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je onverhoopt niet naar de film kunt komen. In dat geval verzoeken we je om zo snel mogelijk je reservering te annuleren. Zodoende kan je stoel beschikbaar worden gesteld aan iemand anders. Aan annuleren zijn geen kosten verbonden. Je betaalt je gereserveerde stoelen immers pas bij daadwerkelijk filmbezoek.

Om een aanpassing door te voeren, klik je op ‘bekijk hier uw reserveringen’.

Vervolgens kom je in onderstaand scherm en kun je per gereserveerd kaartje, de status aanpassen van ‘kaartje gereserveerd’ naar ‘annuleren/geannuleerd’. Klik vervolgens op ‘reservering aanpassen’ en de wijziging wordt doorgevoerd. Van deze wijziging ontvang je geen bevestiging via e-mail. Wel kun je in bovenstaand scherm zien dat je reservering is aangepast. Het eerder via e-mail ontvangen reserveringsbewijs is voor deze persoon niet langer bruikbaar.

Stap: Eenmalige aanmaak inloggegevens (e-mail en wachtwoord)

Kaarten worden gereserveerd op naam en via e-mail aan je toegezonden. Om dit mogelijk te maken, moet je je eenmalig registreren. Om dit te doen, moet je in onderstaand scherm op  “Registreren” drukken en de onderstaande procedure volgen.

Nu opent onderstaand scherm. Voer je mailadres in en druk op ‘registreren’.

Je ontvangt nu een mail (in de mailbox van het zojuist ingevoerde mailadres) met daarin een blauw gekleurde link. Klik op deze blauw gekleurde link. Hiermee kom je in het hieronder weergegeven scherm terecht.

Je krijgt nu de mogelijkheid om een wachtwoord in te stellen. Klik hiervoor in het veld “Nieuw wachtwoord”. Je kunt hier zelf een wachtwoord kiezen en invoeren. Noteer het zelf gekozen wachtwoord, zodat je het later nog weet wanneer erom gevraagd wordt.

Nadat het gewenste wachtwoord is ingevoerd, druk je op ‘Wachtwoord instellen’. (Indien het systeem het wachtwoord niet sterk genoeg vind, moet je eerst nog het vakje aanvinken “bevestig hier een zwak wachtwoord”, waarna je op  ‘Wachtwoord instellen’ kunt drukken).

Vervolgens kom je in het volgende scherm (zie hieronder). Klik op de blauw gearceerde link met ‘Inloggen’. Je kunt nu aan de slag met het reserveren van toegangsplaatsen (voor instructie zie de tekst hierboven).